Hvem står bag fortælletid?

Hvem står bag fortælletid?

Fortællekunsten er organisationen bag Fortælletid.dk.
Vi arbejder med undervisning gennem historiefortælling i folkeskolen.

Det er vigtigt for os, at vores undervisning møder eleverne i øjenhøjde på en nærværende og inddragende måde, uden at den vigtige faglighed forsvinder. Det gør vi ved at fortælle alt fra moderne til klassiske fortællinger, som børnene får lov at genfortælle og arbejde videre med i klasserummet.

En grundpille i vores undervisningskoncept er at inddrage og aktivere lytteren i fortællingen - hos os skal også eleverne være deltagende og skabende fortællere. For os skaber netop dialogen og deltagelsen den gode faglighed.

Historiefortællerens opgave er at vække historiefortælleren i andre.

Jack Zipes

FORTÆLLERE

KASPER SØRENSEN

Kasper er Fortælletids centrale historiefortæller. Til daglig er han at finde rundt på landets folkeskoler, hvor han sørger for at holde fagligheden inddragende og nærværende gennem historiefortælling.

CHRISTIAN KRONMAN

Christian Kronman er både fortæller, forfatter og digter. På Fortælletid vil man kunne finde mange af hans digte, som spænder fra det rene fakta til fiktion. Christians smukke værker tager både publikum med tilbage i tiden, ind i sindet og ud i hverdagen.

KARI BRINCH

Kari Brinch har mange års erfaring med historiefortælling. Gennem firmaet Storytale har hun underholdt og undervist i storytelling for virksomheder og institutioner rundt i landet. Kari er specialist i H.C. Andersen historier, og har bl.a. været eventyrfortæller på Børnekulturhuset ‘Fyrtøjet’ i Odense, optrådt på HCA festivals og er en del ag ‘HCA patruljen’, som samarbejder med forskere for H.C. Andersen Centret. H.C. Andersens fortryllende eventyr fortæller hun på Fortælletid.dk, på både dansk og tysk, som hun taler flydende.

MARIA ÁRNADÓTTIR

Maria er en skuespillerinde og fortæller, som har været vidt omkring - Island, Finland, Danmark og Polen, bare for at nævne nogle. Marias fortællemæssige dannelse kommer foregik i Sverige, hvor hun bl.a. har været at finde på ‘Nye Skånska Teater’, ‘Malmö Stadsteater’ og ‘ Västanå Teater’. På Fortælletid.dk er det da også den svenske fortælletradition og sprog, som Maria bidrager med.

TILRETTELÆGNING AF LÆRINGSMATERIALE

TACHA ELUNG

Tacha er hovedansvarlig for udvikling af læringsmaterialet til portalens videoer. Tacha og hendes team sørger for at producere relevant læringsmateriale, som forbinder videoerne på portalen med de læringsmål, som eleverne i folkeskolen skal imødekomme.

Tacha ejer konsulentfirmaet Systemisk-Consult der arbejder med læringsstrategier og -processer i uddannelsessystemet.


Læs mere om Systemisk-Consult her.

ADMINISTRATION

ANDREAS BOESKOV

Andreas er projektets administrative leder. Han er hovedansvarlig for projektets planlægning, proces, kontraktarbejde og budget.

JULIUS LYK-JENSEN

Julius er uddannet retoriker og står for rådgivning og produktion af tekst og tale i projektet.

LOUISE LIDANG

Louise sørger for ansøgningsarbejdet af fonde og legater til projektet. Louise er uddannet i kultur- og medieproduktion og kommunikation.

PETER MØLLER-RASMUSSEN

Peter står bag projektets hjemmeside – selve Fortælletids ramme. Peter kan det meste med grafik og layout, og sørger for at videoportalens materiale er præsenteret flot og overskueligt.

FILMARBEJDE

ALEXANDER STENHOLT

Alexander er hovedansvarlig for optagelse af videoportalens indhold. Ud over lys, lyd og look fungerer Alexander som kreativ rådgiver til Fortælletids æstetiske udtryk.

TUE STEN ESKILDSEN

Tue står for efterproduktion af videoportalens indhold. Han giver videoerne det sidste æstetiske strøg før de får tilføjet undervisningsmateriale.

LISBETH LYNGSE

Lisbeth er en vigtig del af projektets videoproduktion. Hun arbejder tæt sammen med Alexander og Tue. Lisbeth sørger for at den overordnede videoproduktion går som den skal og at indholdet får den optimale æstetiske profil.