Velkommen til Fortælletid Kirke

Fortælletid Kirke tilbyder en portal spækket med professionelt producerede videoer, med historier fra Biblen, elementer fra Gudstjenesten og dele af Højsangen – særligt udvalgt til konfirmationsforberedelsen. Med et abonnement på Fortælletid Kirke får alle sognets, provstiets eller stiftets præster fri adgang til streaming af videoerne.

Den gode fortælling som vej til Bibelens verden
Der er blevet fortalt historier i årtusinder. I religiøse sammenhænge, til stillesiddende arbejde, til fester og til afslapning omkring bålet. Så kom skriftsproget, bogtrykkerkunsten og læsefærdigheden, og historierne blev skrevet ned og læst. Men det er nu engang ikke helt det samme…

I Fortælletid er vi overbeviste om, at levende fortalte bibelfortællinger, kan give lyst til flere bibelhistorier og til selv at gå på opdagelse efter dem.

Fortællere med hjerte og lærdom
Indholdet er særligt udvalgt i samarbejde med præster, der er dygtige fortællere, elsker at formidle Biblens historier og har mange års erfaring med netop forberedelsen til konfirmation.
Historierne er fortalt af præster, biskopper og lærere i kristendomskundskab, mens Højsangen fremføres af en digter – på denne måde bliver teksterne både levende og fængende og ikke mindst lettere tilgængelige for et ungt publikum. Samtidig kan du lade dig inspirere til, hvordan du selv vil fortælle Biblens historier – uanset om det er for børn, unge eller voksne.

Vores brugere siger:

”Alle mennesker har brug for at blive mindet om de gode fortællinger – ikke mindst bibelhistorierne, som vi ikke længere kender som en selvfølge. Vi kan genkende os selv i de gode fortællinger, og vi oplever, at vi ikke er de eneste, der går og tumler med livets store spørgsmål.

Når jeg selv skal fortælle en historie, er det en hjælp for mig at høre en anden fortælle den. Der kan være pointer, jeg selv vælger at bruge, eller jeg får en klarhed over, hvilken retning min egen tolkning af historien skal gå.”

– Marianne Fischer, sognepræst i Albertslund og religionspædagogisk konsulent i Helsingør Stift.

Er du interesseret i at tilbyde Fortælletid til dine konfirmander? Kontakt os her