Velkommen til Fortælletid Skole

Fortælletid Skole leverer historier til din undervisning. Med professionelle og inspirerende fortællere producerer vi historiefortællinger indenfor en lang række genrer – målrettet alle klassetrin og fag i grundskolen. Desuden finder du læringsmaterialer og Kahoot-quizzer til en lang række historier.

Læring på abonnement

På Fortælletid Skole finder du over 800 fortællinger, fortalt af nogle af Danmarks bedste historiefortællere. Med et abonnement på Fortælletid Skole giver landets folkeskoler deres lærere og vikarer adgang til ubegrænset at streame videoer, til brug i undervisningen. Portalens dygtige fortællerer serverer alt fra klassiske eventyr og historier på relevante sprog, over nationaldigte, bibelske lignelser og grønlandske sange til aldrig-set-før historier til både de humanistiske, samfundsfaglige og naturfaglige fag. Derudover er der videoer og historier om FN’s verdensmål, mundtlig præsentationsteknik og læringsstrategier samt mindfulness.

Videoer og læringsmaterialer

Indholdet på Fortælletid Skole er inddelt i tre kanaler: Indskoling, Mellemtrin og Udskoling. Den enkelte skole vælger selv om den ønsker at abonnere på portalen målrettet indskolingen, mellemtrinnet eller udskolingen – eller om skolen ønsker at abonnere på alle tre. Hver kanal indeholder et væld af forskellige historier delt op i fag, og en del historier har tilhørende læringsmateriale eller Kahoot.
Vi producerer løbende nye fortællinger, og på nuværende tidspunkt finder du fortællinger til fagene: Dansk, Engelsk, Matematik, Historie, Natur/teknik, Kristendom, Historie, Musik, Seksualundervisning og Tysk. Derudover har alle trin også adgang til videoer om Mundtlig præsentationsteknik/Eksamenstræning.

Fortællinger som en del af folkeskoleundervisningen

Eleverne i grundskolen skal nå at komme igennem mange fagområder, og alle lærer på forskellig vis. Fortælletid Skole er med til at variere undervisningen, så eleverne ikke blot får stoffet ind via deres lærere, men også får fortalt historier af professionelle formidlere og fagpersoner. De mere end 800 videofortællinger kan anvendes som supplement og inspiration til lærerne, der får nye vinkler på deres fag og emner i forskellige fag. Fortælletid giver også vikarer mulighed for at give eleverne relevant undervisning. Fortælletids streamingportal er nem at navigere i for nye brugere fx. vikarer, da alle historier er sorteret og inddelt efter indskoling, mellemtrin eller udskoling, samt efter fag.

Eksempler på Fortælletids historier

Play Video
12.50
Klaus Fink og Katja Lange
Historiske fortællinger
For over 2.000 år siden brugte han matematik og fysik til at afsløre en tyv, løfte et skib, vanvittige krigsmaskiner og meget mere. Navnet var Arkimedes, Arkimedes fra Syrakus.
Fællesmål: Geometri og måling, Matematiske kompetencer
Play Video
9.51
H.C Andersen
Kunsteventyr
Hyrdinden var bleg af forelskelse - eller noget ...
Fællesmål: Fremstilling, fortolkning og kommunikation
Play Video
9.34
Saxo
Myter, sagn og legender
Stakkels lille baby lå i et skjold, da hans skib anløb stranden.
Fællesmål: fortolkning, kommunikation

Er du interesseret i at tilbyde Fortælletid til dine lærere og vikarer? Kontakt os her