Sådan bruger du Fortælletid

Portalens indhold er delt op i tre kanaler, som jeres skole kan vælge at abonnere på: En til hhv. indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen. 

Hver kanal indeholder et væld af forskellige historier delt op i fag og forsynet med introtekst og markering af, om der er tilhørende læringsmateriale eller Kahoot.

Videoen

Videoen er det centrale element på Fortælletid. Her serverer en af vores dygtige fortællere alt fra klassiske eventyr og historier på alle relevante sprog, over nationaldigte, bibelske lignelser og grønlandske sange til aldrig-set-før historier til både de humanistiske, samfundsfaglige og naturfaglige fag.
Som bonus er der videoer og historier om FN’s verdensmål, mundtlig præsentationsteknik og læringsstrategier, samt mindfullness og afspænding.
Du kan smugkigge på det brede udvalg her.

Videoen kan vises fælles i klassen eller eleverne kan se den på smartphone eller tablet ved hjælp af Fortælletids app. På den måde kan de se sen hjemme som forberedelse til klasseundervisningen eller som led i fjernundervisning.
App-en er også praktisk, når eleverne arbejder selvstændigt i klassen efter fælles visning af videoen. Med historien på mobilen kan de nemt genhøre den eller hoppe frem og tilbage i den hver for sig eller i grupper.

Under den enkelte historie på siden genererer du en unik kode, som du giver til eleverne. Eleverne åbner app-en, taster koden ind – og så er de i gang med at høre historien.

Her kan du se en video, der viser hvordan.

Fortælletid-appen kan downloades i Appstore og Playstore og er foreløbig gratis at bruge, når I har et abonnement på Fortælletid.dk.

Læringsmaterialet

Den kunstneriske snilde, det underholdende element og fagligheden er altså allerede i top med selve historierne. Men for at hjælpe med at udfolde den faglige relevans og dybde yderligere, hører der læringsmateriale med til en del af videoerne.

Derfor har et bredt hold af dygtige fagpersoner udarbejdet inddragende og unikt læringsmateriale til brug i undervisningen.

Læringsmaterialerne består af både elevark og lærervejledning og enkelte har også powerpoint-oplæg tilknyttet.
Der er mange forskellige typer af opgaver og aktivitetsforslag, så materialet kommer rundt om forskellige læringsstile.

Her kan du læse specifikt om læringsmaterialerne til dansk.

Det hele downloades fra samme side som historien kan ses fra, og hvorfra der også er link til en eventuel kahoot-quizz.

Materialerne er udarbejdet af
Lars Allan Haakonsen (Historie) –  Forfatter,  pædagogisk konsulent v. Professionshøjskolen UCN
Lise Vogt (Dansk) – Selvstændig danskkonsulent, tidligere fagkonsulent i dansk i Undervisningsministeriet (2003 – 2013)
Klaus Fink (Matematik) – Chefkonsulent, Forlaget Matematik, Danmarks Matematiklærerforenings forlag
John Rydahl (Kristendom) – Forfatter, Formand for Religionslærerforeningen
Tacha Elung – Forfatter, Indehaver af Systemisk Consult

Kahoots

Der er også udarbejdet kahoots til en stor del af videoerne, så I sammen kan følge op på historierne på en sjov og involverende måde.
Kahooten hjælper eleverne med at huske historien bedre og giver både direkte og indirekte støtte til at huske de faglige højdepunkter. Og hvis eleverne ved, at der kommer en kahoot efter historien, vil det ofte skærpe deres opmærksomhed yderligere.
Kahooten er udformet med forskellige typer af spørgsmål, der retter sig mod flere læringsstile, og der er spørgsmål i varieret sværhedsgrad, så det kan blive en god oplevelse for alle elever.
Vi har bestræbt os på, at besvarelserne ikke kræver stor forhåndsviden om det tema, som historien handler om. Derfor er kahoot-en også et oplagt startskud til et nyt undervisningsforløb.

Kahoots er også meget velegnede til live fjernundervisning. Brug funktionen delt skærm. så eleverne kan se din skærm med spørgsmålene på deres egen computerskærm og svare på dem på deres telefoner og alle kan hele tiden følge med i pointgivningen…

Tryk her for en vejledning til, hvordan I bruger Kahoot.

Køb Fortælletid

Er du interesseret i Fortælletid til din skole?
Se vores pakker og priser.