Sådan bruger du Fortælletid

Portalens indhold er delt op i tre kanaler, som jeres skole kan vælge at abonnere på: En til hhv. indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen. 

Hver kanal indeholder et væld af forskellige historier delt op i fag og forsynet med introtekst og markering af, om der er tilhørende læringsmateriale eller Kahoot.

Videoen

Videoen er det centrale element på Fortælletid. Her serverer en af vores dygtige fortællere alt fra klassiske eventyr og historier på alle relevante sprog, over nationaldigte, bibelske lignelser og grønlandske sange til aldrig-set-før historier til både de humanistiske, samfundsfaglige og naturfaglige fag.
Som bonus er der videoer og historier om FN’s verdensmål, mundtlig præsentationsteknik og læringsstrategier, samt mindfullness og afspænding.
Du kan smugkigge på det brede udvalg her.

Videoen kan vises fælles i klassen eller eleverne kan se den på smartphone eller tablet ved hjælp af Fortælletids app. På den måde kan de se sen hjemme som forberedelse til klasseundervisningen eller som led i fjernundervisning.
App-en er også praktisk, når eleverne arbejder selvstændigt i klassen efter fælles visning af videoen. Med historien på mobilen kan de nemt genhøre den eller hoppe frem og tilbage i den hver for sig eller i grupper.

Under den enkelte historie på siden genererer du en unik kode, som du giver til eleverne. Eleverne åbner app-en, taster koden ind – og så er de i gang med at høre historien.

Her kan du se en video, der viser hvordan.

Fortælletid-appen kan downloades i Appstore og Playstore og er foreløbig gratis at bruge, når I har et abonnement på Fortælletid.dk.

Læringsmaterialet

Den kunstneriske snilde, det underholdende element og fagligheden er altså allerede i top med selve historierne. Men for at hjælpe med at udfolde den faglige relevans og dybde yderligere, hører der læringsmateriale med til en del af videoerne.
Det inddragende og unikke læringsmateriale til brug i undervisningen er designet af de erfarne undervisningskonsulenter i Systemisk-Consult.
Materialet er delt op i tre dele: Opgaveark til arbejde i undervisningen, PowerPoints til fælles diskussion af fortællingerne og inspiration til undervisningsforløb henvendt til lærerne.

Elevark til arbejde i undervisningen

I læringsmaterialet kan du frit downloade opgaveark, som eleverne kan arbejde med i klassen. Der er både opgaver til før, mens og efter I har hørt historien. På den måde spores eleverne ind på analyse og refleksion, allerede inden de bevæger sig ind i fortællingens univers.

Powerpoints til diskussion i klassen

Eleverne arbejder ikke kun individuelt eller i grupper med læringsmaterialet. Vi har også sørget for at lægge op til en fælles diskussion i klassen. I læringsmaterialet finder du PowerPoints tilrettelagt den fælles samtale om fortællingernes indhold.

Læringvejledning til inspiration

Hvordan er det tanken, at du som lærer kan bruge opgavearkene og PowerPoint-præsentationerne? Hvilke dele af pensum henvender fortællingerne sig til, og hvordan opfylder de de læringsmål, som er sat for eleverne i det respektive fag og på det relevante trin?

Der er meget at holde øje med. Heldigvis har vi svaret på de spørgsmål i den lærervejledning, som følger med læringsmaterialet. Her kan du finde inspiration til, hvordan du kan integrere fortællingerne i din egen undervisningsplan.

Kahoots

Der er også udarbejdet kahoots til en stor del af videoerne, så I sammen kan følge op på historierne på en sjov og involverende måde.
Kahooten hjælper eleverne med at huske historien bedre og giver både direkte og indirekte støtte til at huske de faglige højdepunkter. Og hvis eleverne ved, at der kommer en kahoot efter historien, vil det ofte skærpe deres opmærksomhed yderligere.
Kahooten er udformet med forskellige typer af spørgsmål, der retter sig mod flere læringsstile, og der er spørgsmål i varieret sværhedsgrad, så det kan blive en god oplevelse for alle elever.
Vi har bestræbt os på, at besvarelserne ikke kræver stor forhåndsviden om det tema, som historien handler om. Derfor er kahoot-en også et oplagt startskud til et nyt undervisningsforløb.

Tryk her for en vejledning til, hvordan I bruger Kahoot.

Køb Fortælletid

Er du interesseret i Fortælletid til din skole?
Se vores pakker og priser.