Skibet er ladet med ...

En brandaktuel, tankevækkende og rørende fortælling om de politiske og personlige problemstillinger ved den aktuelle migrantsituation.

Et containerskib med dansk/filippinsk besætning modtager en melding om en båd i havsnød. Båden er fyldt med forkomne migranter, som fragtskibet tager ombord. Men ingen havn vil lade dem komme i land med denne ekstra ’last’.

Mens skibet i ugevis ligger for anker på åbent hav, opstår både nye forsigtige venskaber og konflikter – internt i besætningen og mellem besætning og migranter. Situationen tilspidses blandt andet af at en kølecontainer i stykker og at den højgravide Khadija begynder at få veer.  

’Skibet er ladet med …’ krydsklipper mellem flere synsvinkler, så tilskuerne både får indsigt i besætningsmedlemmernes og migranternes historier – og ikke mindst, hvordan de hver især forholder sig til den prækære situation.

Hjælpen kommer i form af et NGO-skib, der ellers har holdt sig i baggrunden på grund af stadige konflikter med de nationale havnemyndigheder. Endelig kan alle komme videre, men 7 måneder senere får skibet en ny nødmelding …

’Skibet er ladet med …’ er en fiktiv historie inspireret af både konkrete hændelser og den aktuelle migrantsituation. Den behandler en af tidens helt store menneskelige og politiske problemstillinger og stiller flere spørgsmål end den giver svar.

Forestillingen kan både stå alene eller være en del af en emneuge, et temaforløb eller lignende.

KATJA LANGE

’Skibet er ladet med …’ er skabt og fremføres af Katja Lange, der er historiefortæller og projektmedarbejder i Fortælletid, samt fast tilknyttet BestTellers Scene, der er Danmark eneste scene med fokus på fortællinger.

Katja Lange har et stort repertoire af hovedsageligt selvskabte historier for alle aldre, som hun fortæller på bl.a. festivaler og biblioteker, i kulturhuse til lukkede arrangementer for virksomheder, institutioner og private.

Katja Lange er uddannet Cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet og er efteruddannet i historiefortælling i regi af BestTellers.   

TILSKUERNE SIGER :

Tusind tak, for en fortælling, “Skibet er ladet med …”, der skabte sansninger i massevis i min lyttende krop. Tak for at tage et komplekst emne op og kalde på vores evne til medfølelse. OG for eminent at eksemplificere, at det levende ord - mundtlig fortælling - kan danne præcis det - medfølelse.
Blå Sol Storytelling
Det er en fortælling, der vil leve i mig meget længe. Du står der så venligt og fortæller ting, der er så forfærdelige - og får alligevel det hele til at lande et sted, hvor vi kan gå derfra med en følelse af, at verden trods alt kan gå den rigtige vej.
Esther Rützou
Vel var det Katja Langes fortolkning og udlægning, men basis var grundig research i virkelige begivenheder. Serveret med dramatisk nerve, som holdt folk tryllebundet i over en time. I stille lytten, mens de etiske dilemmaer blev stillet til skue.
Herning Folkeblad

BOOKING

’Skibet af ladet med …’ varer 70 minutter og du kan booke en forestilling for 5.000 kroner eks. moms.
Der gives 15% rabat for abonnenter af Fortælletid.

Skriv til Katja@fortaelletid.dk eller ring på 61693780. 

Er du klar til en god historie?

Dette website bruger funktionelle cookies. Ved fortsat brug af sitet, accepterer du dette.