Læsere starter som lyttere

Den gode fortælling som vej til bøgernes verden

Der er blevet fortalt historier i årtusinder. Til stillesiddende arbejde, til fester og til afslapning omkring bålet. Så kom skriftsproget, bogtrykkerkunsten og læsefærdigheden, og historierne blev skrevet ned.
I Fortælletid er vi overbeviste om, at porten til bogens verden kan åbnes med levende fortællinger, der giver lyst til flere historier og til selv at gå på opdagelse i dem. Blandt andet derfor gør vi os umage med at informere om historiernes oprindelse, hvor det er muligt.

 

‘’Fornuft kan tage dig fra A til B.
Historier kan tage dig alle steder hen.’’

– Albert Einstein

Fortællinger inspirerer

Fortællinger inspirerer os til at tænke over, hvad der er sket og hvad der kunne være sket i en historie. Vi gransker og bedømmer kritisk karakterernes sociale sammenspil og sætter os ind i deres sted. Med andre ord er den fængende fortælling en af grundpillerne i udviklingen af menneskets sociale og empatiske evner.

Det er vores erfaring, at historiefortælling inspirerer lyttere til selv at begynde at fortælle. Mange af vores nye historier er skabt af fortællerne selv. Både fordi enhver tids historiefortællere selvfølgelig supplerer med nye fortællinger inspireret af deres samtid og for at inspirere brugerne til selv at springe ud i det.

Hvem ved – måske får du også lyst til at fortælle selv?

 

“Historiefortællerens opgave erat
vække historiefortælleren i andre.”

– Jack Zipes

Er du interesseret i at tilbyde Fortælletid til dine biblioteksbrugere? Kontakt os her