Velkommen til Fortælletid Skole

Fortælletid Skole leverer fortællinger til din undervisning. Med professionelle og inspirerende fortællere producerer vi historiefortællinger målrettet grundskolens klassetrin og fag. Du finder også analoge læringsmaterialer udarbejdet af fagfolk samt Kahoot-quizzer til en lang række historier.

Fortællinger får os ikke bare til at høre efter, de får os til at høre til.

Læring på abonnement

På Fortælletid Skole finder du over 300 fortællinger fortalt af nogle af Danmarks bedste historiefortællere. Med et abonnement på Fortælletid Skole giver skolen deres lærere og vikarer adgang til ubegrænset at streame videoer til brug i undervisningen. Portalens dygtige fortællere serverer alt fra klassiske eventyr og historier på relevante sprog over nationaldigte, bibelske lignelser og grønlandske sange til aldrig-set-før historier til både de humanistiske og naturfaglige fag. Derudover er der videoer og historier om FN’s verdensmål, mundtlig præsentationsteknik og  mindfulness.

Videoer og læringsmaterialer

Indholdet på Fortælletid Skole er opdelt til faserne indskoling, mellemtrin og udskoling, og der kan abonneres på en, to eller alle tre faser. Hver fase indeholder et væld af forskellige historier delt op i fag, og en stor del af historierne har tilhørende læringsmateriale lige til at printe eller en Kahootquiz, som støtter læringen på en fælles-skabende måde.
Vi producerer løbende nye fortællinger, og på nuværende tidspunkt finder du fortællinger til fagene: Dansk, Engelsk, Matematik, Historie, Natur/teknik, Kristendom, Historie,  Seksualundervisning og Tysk. Derudover har alle trin også adgang til videoer om Mundtlig præsentationsteknik/Eksamenstræning.

Fortællinger som en del af grundskoleundervisningen

Eleverne i grundskolen skal igennem mange fagområder og alle lærer på forskellig vis. Fortælletid Skole er med til at variere undervisningen med historier fortalt af professionelle formidlere og fagpersoner. De mere end 300 videofortællinger kan anvendes som supplement og inspiration til lærerne, der får nye vinkler på deres fag og emner i forskellige fag. Eller måske inspireres til selv at fortælle. Fortælletid Skole giver også vikarer mulighed for på enkel vis at give eleverne relevant undervisning med kort varsel. Fortælletids streamingportal er nem at navigere i for nye brugere, fordi inddelingen efter fase og fag suppleres af en fleksibel søgefunktion.

Eksempler på Fortælletid Skoles historier

Play Video
14.32
Klaus Fink og Katja Lange
Historiske fortællinger
For over 2.000 år siden brugte han matematik og fysik til at afsløre en tyv, løfte et skib og meget meget mere!
Play Video
9.51
H.C. Andersen
Kunsteventyr
Hyrdinden var bleg af forelskelse - eller noget ...
Play Video
9.34
Saxo
Myter, sagn og legender
Stakkels lille baby lå i et skjold, da hans skib anløb stranden.

Er du interesseret i at tilbyde Fortælletid til dine lærere og vikarer? Kontakt os her

Er du klar til en god historie?

Jeps, vi har cookies, for ellers fungerer siden ikke særligt godt. Men vi holder dem på så lille et antal som muligt. Du kan læse mere om dem her eller bare springe ud i de gode historier. Ved fortsat brug af siden accepterer du vores cookie-politik.  Læs mere