Velkommen til Fortælletid Kirke

Fortælletid Kirke tilbyder en portal spækket med fortællinger fra Bibelen, elementer fra Gudstjenesten og dele af Højsangen – særligt udvalgt til konfirmationsforberedelsen. Med et abonnement på Fortælletid Kirke får alle sognets, provstiets eller stiftets præster og konfirmander fri adgang til streaming af alle Fortælletid Kirkes fortællefilm.

Fortællinger får os ikke bare til at høre efter, de får os til at høre til.

Den gode fortælling som vej til Bibelens verden
Der er blevet fortalt historier i årtusinder. Og ikke mindst Bibelens fortællinger har mange år på bagen. Der er blevet fortalt i religiøse sammenhænge, til stillesiddende arbejde, til fester og til afslapning omkring bålet.

Så kom skriftsproget, bogtrykkerkunsten og læsefærdigheden, og historierne blev skrevet ned og læst. Men det er nu engang ikke helt det samme …

I Fortælletid er vi overbeviste om, at levende fortalte bibelfortællinger, kan give lyst til flere bibelhistorier og til selv at gå på opdagelse efter dem.

Nøje udvalgt – fængende fortalt
Indholdet er særligt udvalgt i samarbejde med præster, der er dygtige fortællere, elsker at formidle Bibelens historier og har mange års erfaring med netop forberedelsen til konfirmation.

Historierne er fortalt af præster, biskopper og lærere i kristendomskundskab, mens Højsangen fremføres af en digter – på denne måde bliver teksterne både levende, fængende, varieret og ikke mindst lettere tilgængelige for et ungt publikum.

Samtidig kan du lade dig inspirere til, hvordan du selv vil fortælle Bibelens historier, for som erfarne fortællere ved vi, at det altid er givtigt at opleve andre udfolde historierne på deres måde. 

Vores brugere siger:

”Alle mennesker har brug for at blive mindet om de gode fortællinger – ikke mindst bibelhistorierne, som vi ikke længere kender som en selvfølge. Vi kan genkende os selv i de gode fortællinger, og vi oplever, at vi ikke er de eneste, der går og tumler med livets store spørgsmål.

Når jeg selv skal fortælle en historie, er det en hjælp for mig at høre en anden fortælle den. Der kan være pointer, jeg selv vælger at bruge, eller jeg får en klarhed over, hvilken retning min egen tolkning af historien skal gå.”

– Marianne Fischer, sognepræst i Albertslund og religionspædagogisk konsulent i Helsingør Stift.

Er du interesseret i at tilbyde Fortælletid til dine konfirmander? Kontakt os her

Er du klar til en god historie?

Jeps, vi har cookies, for ellers fungerer siden ikke særligt godt. Men vi holder dem på så lille et antal som muligt. Du kan læse mere om dem her eller bare springe ud i de gode historier. Ved fortsat brug af siden accepterer du vores cookie-politik.  Læs mere