Brug Fortælletid aktivt

Udnyt jeres abonnement på Fortælletid til at skabe nye aktiviteter for jeres borgere. Tjenesten giver mulighed for nye fællesoplevelser samt oplevelser for dem som har svært ved at indgå i fælles arrangementer. Samtidig kan Fortælletids fortællinger måske være med til at åbne op for nye fællesskaber …

Fortællinger i fællesskab

Fortælletids streamingplatform er en oplagt mulighed for at samle  beboerne til en fælles oplevelse. I kan streame Fortælletids fortællinger i fællesrummet ved hjælp af en skærm. 
At få fortalt en historie sammen, er en god måde at være sammen på. Der skabes et fælles rum med en fælles oplevelse, som der bagefter er mulighed for at tale om sammen. Der lægges derved trædesten til styrkelse af fællesskabet. 

Fortællinger i private rammer

Fortælletid kan nemt bruges selvstændigt på værelserne, ved hjælp af en Ipad. Dette er en god mulighed for beboere, som ikke har mulighed for at deltage i fælles aktiviteter. 
På denne måde kan I give disse beboere en fortælleoplevelse, hvor tankerne går kan svæve ud over tid og rum for en stund.

Samtale om minder og egne historier

At få fortalt historier kan inspirere lytterne til selv at begynde at fortælle, at genopdage og genskabe flere dele af deres egen historie, og dele den med andre. I kan bruge en fortælling som et oplæg til en snak om et emne som ligger beboernes hjerte nært. Det kan være en historisk begivenhed som de alle har hver deres oplevelse af, et eventyr de alle kender fra barndommen, eller om en tidsperiode de alle har været en del af.