Sådan gør du

Her kan du få vejledning i hvordan du bruger Fortælletid Skole. Portalens indhold er delt op i tre kanaler, som jeres skole kan vælge at abonnere på: Indskoling, Mellemtrin og Udskoling. Hver kanal indeholder et væld af historier, delt op i fag og forsynet med introtekst og markering af, om der er tilhørende læringsmateriale eller kahoot.

Videoen

Videoen er det centrale element på Fortælletid. Her serverer en af vores dygtige fortællere alt fra kunsteventyr, digte og bibelske lignelser på skærmen. Videoen kan vises fælles i klassen og indgå  i undervisningen som selvstændigt element eller som del af et forløb. 

Det er hurtigt og nemt at finde den video man ønsker, og streame den direkte fra Fortælletids hjemmeside. Se her en video om hvordan man gør.

Læringsmaterialet

Den kunstneriske snilde og det underholdende element i fortællingerne, er  i top. Men selv den bedste fortælling er næppe tilstrækkelig i en undervisningssituation, hvis vi ikke sikrer faglig relevans og dybde. Derfor har et bredt hold af dygtige fagpersoner udarbejdet inddragende og unikt læringsmateriale til brug i undervisningen.

Læringsmaterialerne består af både elevark og lærervejledning og enkelte har også powerpoint-oplæg tilknyttet. 
Der er mange forskellige typer af opgaver og aktivitetsforslag, så materialet kommer rundt om forskellige læringsstile.

Det hele downloades fra samme side som historien kan ses fra, hvorfra der også er link til kahoot-quizzer.

Det er hurtigt og nemt at finde læringmaterialet til den video man ønsker – du finder link til læringmaterialet under videoen. Se her en video om hvordan man finder, åbner og udskriver læringsmaterialet. 

Kahoot-quizzen

Der er udarbejdet kahoots til en stor del af videoerne, så I sammen kan følge op på historierne på en sjov og involverende måde. Kahooten hjælper eleverne med at huske historien bedre og giver både direkte og indirekte støtte til at huske de faglige højdepunkter. Hvis eleverne ved, at der kommer en Kahoot efter historien, vil det ofte skærpe deres opmærksomhed yderligere.
Kahooten er udformet med forskellige typer af spørgsmål, der retter sig mod flere læringsstile, og der er spørgsmål i varieret sværhedsgrad, så det kan blive en god oplevelse for alle elever. Vi har bestræbt os på, at besvarelserne ikke kræver stor forhåndsviden om det tema, som historien handler om. Derfor er kahooten også et oplagt startskud til et nyt undervisningsforløb.

Det er hurtigt og nemt at finde Kahoot-quizzen til den video man ønsker – du finder link til den under videoen. Se her en video om hvordan man finder, åbner og starter Kahooten.