Sådan gør du

Indholdet på Fortælletid Skole er delt op i tre kanaler, svarende til afdelingerne Indskoling, Mellemtrin og Udskoling. Hver kanal indeholder et væld af historier delt op i fag og forsynet med introtekst og markering af, om der er tilhørende læringsmateriale til print eller en kahoot.

Videoerne

Videoerne med fortællinger er det centrale element på Fortælletid. Det er hurtigt og nemt at logge ind og finde den video man ønsker, og streame den direkte fra Fortælletids hjemmeside.
Se her hvordan:

Læringsmaterialerne

Den kunstneriske snilde og det underholdende element i fortællingerne er  i top. Men selv den bedste fortælling er næppe tilstrækkelig i en undervisningssituation, hvis vi ikke sikrer faglig relevans og dybde. Derfor har et bredt hold af dygtige fagpersoner udarbejdet inddragende og unikt læringsmateriale til brug i undervisningen.

Læringsmaterialerne består af både elevark og lærervejledning, der printes og arbejdes med analogt i klassen eller hjemme. Der er mange forskellige typer af opgaver og aktivitetsforslag, så materialet kommer rundt om forskellige læringsstile.

Du finder link til læringmaterialet under videoen. 

Kahoot-quizzen

Der er udarbejdet kahoots til en stor del af videoerne, så I sammen kan følge op på historierne på en sjov og involverende måde. Kahooten giver både direkte og indirekte støtte til at huske de faglige højdepunkter og hjælper i det hele taget eleverne med at huske historien bedre. Hvis eleverne ved, at der kommer en Kahoot efter historien, vil det ofte skærpe deres opmærksomhed yderligere.
Kahooten er udformet med forskellige typer af spørgsmål, der retter sig mod flere læringsstile, og der er spørgsmål i varieret sværhedsgrad, så det kan blive en god oplevelse for alle elever. Vi har bestræbt os på, at besvarelserne ikke kræver stor forhåndsviden om det tema, som historien handler om. Derfor kan nogle af dem også bruges som startskud til et nyt undervisningsforløb.

Du finder link til Kahoot-quizzen under den relevante video. Læs her hvordan du starter quizzen via linket.

Til nye abonnenter på Fortælletid Skole

Som ny abonnent på Fortælletid Skole får du en introduktion til hvad Fortælletids skoleportal indeholder, hvordan den kan bruges i undervisningen og en gennemgang af, hvordan man hurtigt og nemt navigerer rundt på siden. Videoen nedenfor kan afspilles på lærerværelset som en fælles introduktion for lærerne. Vi er gerne med online til at svare på eventuelle spørgsmål.
Velkommen til Fortælletid og rigtig god fornøjelse med at inddrage fortællingernes verden i undervisningen …

Er du klar til en god historie?

Jeps, vi har cookies, for ellers fungerer siden ikke særligt godt. Men vi holder dem på så lille et antal som muligt. Du kan læse mere om dem her eller bare springe ud i de gode historier. Ved fortsat brug af siden accepterer du vores cookie-politik.  Læs mere