Brug Fortælletid aktivt

Her er nogle idéer til hvordan I kan udnytte jeres abonnement på Fortælletid til at støtte biblioteksarbejdet og lave nye aktiviteter. I kan finde PR-materiale som I frit kan bruge fx. til at gøre opmærksom på aktiviteterne her

I forbindelse med et tema om vikinger byggede de på biblioteket i Frederiksværk en fortællehule, hvori man kunne opleve Fortælletids fortællinger fra den nordiske mytologi. 

Lav en lyttestation

Et par gode stole, sækkestole, en lille sofa eller måske en tipi eller en anden slags hule kan danne rammen for en hyggestund på børnebiblioteket. Med en touchscreen, der er låst på hjemmesiden, kan gæsterne selv vælge dagens historier. Supplér evt. med høretelefoner.

Introducer Fortælletid Bibliotek målrettet til faste brugergrupper, som kan have ekstra glæde af tjenesten

Se og syng med på et par udvalgte sange og remser med sundhedsplejerske/barselsgrupper og vis, hvordan de let finder dem frem selv derhjemme. Sange og remser stimulerer sproget, styrker samværet og kan også leges sammen med evt. ældre søskende.

Har I forældre, der lærer dansk på biblioteket og som har deres børn med, kan de sammen se korte historier eller undertekstede remser eller børnene kan se dem, mens forældrene studerer.

Vis dagplejere og pædagoger, hvordan de kan lade sig inspirere af fabler til selv at begynde at fortælle som afveksling til højtlæsning. Fabler er et godt sted at starte, fordi det er korte historier, som oprindeligt er lavet til mundtlig fortælling.

Fysiske arrangementer

Kombinér fælles visning af historierne på storskærm med leg, kreativitet og samtale. Følg historierne op med f.eks.

  • Tegning, modellering eller lignende inspireret af historierne
  • Relaterede lege, som f.eks. ‘Bjørnen sover’ efter visning af fabler
  • Samtale om handling og evt. morale
  • Samtale om genrerne og hvilke lignende historier, de kender
  • Skabelse af egne historier eller alternative slutninger

Digitale arrangementer

Invitér udvalgte grupper til et digitalt arrangement med bibliotekaren som værten, der byder velkommen, binder 2-3 udvalgte videoer sammen og runder af. Videoerne vises på delt skærm. Målgruppen kan f.eks. være

  • Grupper af børn fra børnehaver, skolefritidsordninger og legestuer, der sidder sammen om skærmen i institutionen
  • Børnefamilier, der ser med hjemmefra
  • Grupper af voksne, der er i færd med at lære om dansk sprog og kultur

Temaet for arrangementet kan tage udgangspunkt i en genre eller i begreber som f.eks. mod, mobning, ligestilling eller FN’s Verdensmål.

Månedens historier

Udvælg historier, der passer ind i de aktuelle temaer, I sætter fokus på, hvad enten det jul, natur, legender el. lign.

Er du klar til en god historie?

Jeps, vi har cookies, for ellers fungerer siden ikke særligt godt. Men vi holder dem på så lille et antal som muligt. Du kan læse mere om dem her eller bare springe ud i de gode historier. Ved fortsat brug af siden accepterer du vores cookie-politik.  Læs mere