Fortæller Katja Lange

Hvis det ikke er sandt, er det godt fundet på!

Katja Lange levendegør det store i det almindelige og det almindelige i det store, når hun fortæller så alle dine sanser aktiveres. Du ser karaktererne som spejlinger af dig selv – uanset om det er moderne mennesker, historiske personer eller fabelfigurer. Men bliv ikke forbavset, hvis deres historier suppleres af en talende opvaskemaskine, et hjemsøgt fritidshjem eller hendes gamle eventyrer af en morfar.

Katja Lange har et stort repertoire af hovedsageligt selvskabte historier for alle aldre, som hun blandt andet fortæller på festivaler og biblioteker og i kulturhuse.

Du kan også hyre hende til lukkede arrangementer for virksomheder, foreninger og institutioner og til private fejringer som f.eks. konfirmation og bryllup. Hun fortæller fra 15 minutter til 2 timer og kan lave en god blanding af historier, der passer til lige dit arrangement uanset tilskuernes alder og evt. ønskede temaer som f.eks. kærlighed, krig, den digitale tidsalder eller FNs Verdensmål.

  Du kan selvfølgelig også købe hendes spændende og gribende forestillinger og foredrag.

Forestillinger i udvalg:

Skibet er ladet med…

Et containerskib med dansk/filippinsk besætning modtager en melding om en båd i havsnød. Båden er fyldt med forkomne migranter, som fragtskibet tager ombord. Men ingen havn vil lade dem komme i land med denne ekstra ’last’.

Fortællingen krydsklipper mellem flere synsvinkler, så tilskuerne både får indsigt i besætningsmedlemmernes og migranternes historier’. Skibet er ladet med…’ er en fiktiv historie inspireret af både konkrete hændelser og den aktuelle migrantsituation.

Læs mere om forestillingen her.

Dream a Little Dream of Me

I 1963 hænger et ’Til-salg’skilt i vinduet i en lejlighed på Strandvejen i Klampenborg. Indenfor sidder Ella Fitzgerald og tænker tilbage. På barndommen, på mændene, på turnélivet og ikke mindst på musikken – hendes sande livspartner.

Der er over 100 år siden, at The First Lady of Song for første gang lod sin stemme berige verden, og Dream a Little Dream of Me er fortællingen om en af Jazzens største stemmers op- og nedture – og om hvordan hun endte i en lejlighed nord for København.


Varighed: ca. 1 time.

Le Gran Danois

Han var en charmerende eventyrer, hvis liv blev formet af nogle af det 20. århundredes største dramaer. Et liv, han gjorde alt for ikke skulle blive almindeligt, kedeligt og forudsigeligt. Det hele startede med en egenrådig svensk provinspige, der stak af og forvandlede sig til den turnerende varieté-sangerinde La Belle Elsa.

Dette er fortællingen om et levet liv, der fører fra Sverige og Danmark til Schweiz over Argentina og Frankrig tilbage til Danmark.

Varighed: ca. 1 time.

Hvorfor fortæller vi historier? Fortælling og foredrag

Her får du hele 2 i 1 – et lille udvalg af fortællinger efterfulgt af et foredrag om fortælling som kunstform og som en del af livet.
Hvorfor fortæller vi historier? Hvad består en god historie af? Hvad sker der i hjernen, når vi hører den? Hvorfor er de livsvigtige?

Varighed: 2 timer inkl. pause.

Katja er historiefortæller og projektmedarbejder i Fortælletid, samt underviser i historiefortælling.

Med sig i bagagen har hun blandt andet en Ba i musikvidenskab, en kandidatgrad i Moderne Kultur og Kulturformidling og en efteruddannelse i historiefortælling i regi af BestTellers Scene, som hun også er fast tilknyttet som fortæller.

Kontakt Katja på
katja@fortaelletid.dk eller tlf. 61693780